Schrijven en Redactie

Tarieven – herschrijven, redigeren, corrigeren, persklaar maken manuscripten

Over de tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van manuscripten

Er zit onderscheid tussen de tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van manuscripten omdat het verschillende disciplines zijn. 

Bij het herschrijven van een manuscript van een verhaal of biografie wordt bestaande tekst tot een goed leesbaar verhaal geschreven.

Redigeren (manuscriptredactie) is er in drie categorieën. Bij lichte redactie let ik op spelling, grammatica, alinea’s, woordvolgorde en goedlopende zinnen. Bij gemiddelde redactie krijg je naast lichte redactie ook suggesties om de tekst sterker te maken. Dit wordt beide in Word gedaan en je krijgt hier uitleg bij. Onder redigeren valt ook de tekst die vanuit het Vlaams (Belgisch-Nederlands) naar de zinsopbouw en het woordgebruik in het Nederlands (ABN) moet worden ‘vertaald’. Voor deze vorm van redigeren geldt een ander tarief, zie daarvoor het overzicht hier onder.

Met corrigeren wordt er alleen op spelling, grammatica, alinea’s en woordvolgorde gelet. Dit kan zowel met de correctietekens op papier, in Word en in pdf.

Bij persklaar maken wordt het definitieve pdf-drukbestand voor de laatste keer nagelopen op spelling, grammatica, alinea’s, witregels, woordvolgorde en woordafbrekingen.

Om voor jezelf alvast een rekensom te maken staat hieronder een overzicht van tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van verhalen en manuscripten. Van tevoren ontvang je een richtprijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hiervoor heb ik het aantal woorden van je manuscript nodig, deze vind je linksonder in Word. 

Er wordt vanuit huis gewerkt en niet op locatie. Overleg gaat op telefonische afspraak of per e-mail. 

Voor het herschrijven van familieverhalen en autobiografieën voeren we eerst een persoonlijk adviesgesprek en nemen we de wensen door (maximaal 2 uur). Dit gesprek kost € 45,-.

 

Tarieven voor manuscripten (fictie en non-fictie)

Herschrijven € 10,- per 1000 woorden (in Word)

Lichte redactie € 6,-* per 1000 woorden (in Word)

Gemiddelde redactie € 8,50* per 1000 woorden (in Word)

Redigeren van Vlaams/Belgisch-Nederlands naar Nederlands (ABN) € 10,-* per 1000 woorden (in Word)

Corrigeren € 5,50* per 1000 woorden (in Word of pdf)

Persklaar maken € 8,50* per 1000 woorden (in drukklaar pdf-bestand)

Op genoemde prijzen wordt geen btw berekend

*Voor manuscripten beneden de 10.000 woorden wordt afhankelijk van het tarief per 1000 woorden minimaal een starttarief van € 75,- gerekend

 

Neem voor meer informatie contact op met:

SCHRIJVEN & REDACTIE

Janine van der Hulst-Veerman

Riet 15

1273 CR Huizen

06 543 11 748

janinevanderhulst@gmail.com