Schrijven en Redactie

Tarieven – herschrijven, redigeren, corrigeren, persklaar maken manuscripten en schrijfcoaching

Over de tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van manuscripten en schrijfcoaching

Er zit onderscheid tussen de tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van manuscripten omdat het verschillende disciplines zijn. 

Bij het herschrijven van je verhaal of biografie wordt bestaande tekst tot een goed leesbaar verhaal geschreven. Voor het herschrijven van familieverhalen en autobiografieën voeren we eerst een persoonlijk adviesgesprek en nemen we de wensen door (maximaal 2 uur). Dit gesprek kost € 45,-.

Redigeren (manuscriptredactie) is er in drie categorieën. Bij lichte redactie let ik op spelling, grammatica, alinea’s, woordvolgorde en goedlopende zinnen. Bij gemiddelde redactie krijg je naast lichte redactie ook suggesties om de tekst sterker te maken. Dit wordt beide in Word gedaan en je krijgt hier uitleg bij. Onder redigeren valt ook de tekst die vanuit het Vlaams (Belgisch-Nederlands) naar de zinsopbouw en het woordgebruik in het Nederlands (ABN) moet worden ‘vertaald’. Voor deze vorm van redigeren geldt een ander tarief, zie daarvoor het tarievenoverzicht onder de kop ‘Tarieven voor manuscripten’.

Met corrigeren wordt er alleen op spelling, grammatica, alinea’s en woordvolgorde gelet. Dit kan zowel met de correctietekens op papier, in Word en in pdf.

Bij persklaar maken wordt het definitieve pdf-drukbestand voor de laatste keer nagelopen op alinea’s, witregels, woordvolgorde en woordafbrekingen.

Persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek door een schrijfcoach. Zoek je een stok achter de deur bij het afschrijven van je boek? Zoek je iemand die weet hoe je een goed (levens)verhaal opschrijft? Je hebt je verhaal af, maar er mist iets in je verhaal, alleen zie je niet wat er mist? Dan biedt een schrijfcoach uitkomst.

Om voor jezelf alvast een rekensom te maken staat hieronder een overzicht van tarieven voor het herschrijven, redigeren, corrigeren en persklaar maken van verhalen en manuscripten. Van tevoren ontvang je een richtprijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hiervoor heb ik het aantal woorden van je manuscript nodig, deze vind je linksonder in Word. 

Er wordt vanuit huis gewerkt en niet op locatie. Overleg gaat op telefonische afspraak, per e-mail of bij mij thuis (aan te raden bij schrijfcoaching). 

Manuscriptbeoordeling: het proeflezen van je manuscript en het beoordelen op structuur, geloofwaardigheid van de personages, spanningsopbouw, plot en stijl. Je ontvangt een leesrapport met aandachtspunten.

Tarieven voor manuscripten (fictie en non-fictie) en schrijfcoaching

Herschrijven € 10,- per 1000 woorden (in Word)

Lichte redactie € 6,-* per 1000 woorden (in Word)

Gemiddelde redactie € 8,50* per 1000 woorden (in Word)

Eindredactie (tekstbewerking/adviezen geven aan auteurs) € 10,- per 1000 woordenRedigeren van Vlaams/Belgisch-Nederlands naar Nederlands (ABN) € 10,-* per 1000 woorden (in Word)

Corrigeren € 5,50* per 1000 woorden (in Word of pdf)

Persklaar maken € 5,50* per 1000 woorden (in drukklaar pdf-bestand)

Schrijfcoach € 35,- per uur

Manuscriptbeoordeling/proeflezen € 44,- per uur (rekenvoorbeeld: manuscript van 60.000 woorden duurt 7 uur (dat is omgerekend circa 9000 woorden per uur) is totaal € 308,-)

Op genoemde prijzen wordt geen btw berekend

*Voor manuscripten beneden de 10.000 woorden wordt afhankelijk van het tarief per 1000 woorden minimaal een starttarief van € 75,- gerekend

 

Neem voor meer informatie contact op met:

SCHRIJVEN & REDACTIE

Janine van der Hulst-Veerman

Riet 15

1273 CR Huizen

06 543 11 748

janinevanderhulst@gmail.com