Schrijven en Redactie

Huizer Courant 75 jaar Vrijheid

Van links naar rechts: Bert Bout, Ewoud Doyer, Janine van der Hulst-Veerman, Marlous Verbeek

Het eerste exemplaar van de speciale Bevrijdingskrant met het thema 75-jaar Vrijheid is dinsdag 28 april overhandigd aan wethouder Marlous Verbeek en aan Bert Bout van Drukkerij Bout door voorzitter Ewoud Doyer en eindredacteur Janine van der Hulst-Veerman. De vrijwilligers van de Historische Kring Huizen werkten, in samenwerking met Drukkerij Bout, in de afgelopen periode aan deze speciale krant met als thema 75-jaar Vrijheid. De krant is gepubliceerd in de opmaak van de Huizer Courant zoals die op 5 mei 1945 verscheen en door grootvader Jan Bout werd uitgegeven. Deze speciale uitgave wordt deze week huis-aan-huis in Huizen verspreid. Boeiende artikelen, verhalen, gedichten en foto’s over de Tweede Wereldoorlog, de Bevrijding in Huizen en het thema ‘75-jaar Vrijheid’ zijn in deze bijzondere uitgave opgenomen. Al met al is het, dankzij de adverteerders, sponsor, Drukkerij Bout, de Gemeente Huizen en de bijdragers, een mooi bewaarexemplaar geworden.

Klik op de afbeelding hieronder om de krant digitaal te lezen.

Lid worden van de Historische Kring Huizen met abonnement op De Ratel, gratis bijwonen van lezingen en rondleidingen kan al voor slechts €15,- per jaar. Aanmelden kan via email bij secretaris Martin Geers

 

Wilt u via de nieuwsbrief op de hoogte blijven van Schrijven & Redactie? Meld u dan aan door HIER te klikken.

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.