Schrijven en Redactie

Recept Spaghettitaart uit Jamie Olivers nieuwste kookboek Super food voor familie en vrienden

vegetarische spaghettitaart

De laatste tijd richt Jamie Oliver zich alleen nog op de gezonde maaltijd. Jippie! Want hij bedenkt zulke voortreffelijke en smakelijke gerechten! En nu is er weer een nieuw kookboek uitgekomen. Jamie Olivers nieuwe boek Super food voor familie en vrienden is zijn 18e kookboek! Na het succes van Jamie’s super food voor elke dag komt Jamie Oliver met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin. Trakteer jezelf én je familie en vrienden op een heerlijke en gezonde maaltijd! Jamie Oliver laat zien dat super food niet alleen supergezond is maar ook superlekker, met gerechten die het heel makkelijk maken om een gezond eetpatroon te ontwikkelen voor het hele gezin.

Het boek bevat een hoofdstuk vol gezonde ontbijtrecepten, die allemaal onder de 400 calorieën blijven. Voor lunch en diner zit je goed met de andere hoofdstukken: van Snelle happen tot Pasta & risotto, en van Ovenschotels tot Curry’s & stoofpotten. Er is ook een bonushoofdstuk met Keuken hacks, vol handige tips over dingen die je van tevoren kunt klaarmaken om achter de hand te hebben voor een makkelijke maaltijd. En als je meer wilt lezen over gezonde voeding, kun je in het laatste hoofdstuk alles lezen over zuivel, eiwitten, suiker, maar ook over koken voor de kids.

Ik maakte de spaghettitaart en dit vegetarische recept wil ik graag met jullie delen.

Tip: Bereid de spaghettitaart vroeg op de dag voor en zet hem in de koelkast totdat je gaat bakken.

Wat heb je nodig:

1 grote aubergine

300 gram volkorenspaghetti of glutenvrije pasta

olijfolie

4 takjes verse oregano

2 rode uien

1 verse rode peper

1 blikje gepelde tomaten (400 g)

300 g hüttenkäse

2 grote eieren

30 g. Parmezaanse kaas

70 g. Rucola

1 citroen

1 el balsamicoazijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergine in een grote pan gezouten kokend water en leg er een vergiet of zware zeef op om de aubergine ondergedompeld te houden. Kook de aubergine in 15 minuten en schep de vrucht op een snijplank. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water, giet af en laat in een grote kom afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in ongeveer 1 cm. dikke plakken. Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag, 1 eetlepel olie en de plakjes aubergine op matig vuur. Pluk de oreganoblaadjes en doe ze erbij. Pel de uien, snijd ze samen met de rode peper in dunne ringen, doe ze in de pan en blijf 15 minuten regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn. Giet de tomaten erbij en maak ze met een houten lepel stuk. Vul het blikje voor de helft met water, spoel het uit en giet het water in de pan. Breng de saus aan de kook, laat hem 10 minuten zachtjes koken, proef en breng op smaak.

Giet de tomatensaus over de spaghetti, voeg de hüttenkäse en eieren toe, rasp er bijna alle Parmezaanse kaas over en hussel alles goed door elkaar. Kieper het spaghettimengsel terug in de pan, spreid het uit en druk het rondom een beetje tegen de rand op. Bak de taart 2 minuten op matig vuur en zet hem vervolgens 40 minuten in de hete oven, of tot hij prachtig goudbruin is. Stort hem op een bord, rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer hem met de Rucola besprenkeld met citroensap en een scheutje balsamicoazijn.

Super Food voor familie en vrienden

Buon appetito

Bekijk op bol.com
Vond je dit een leuk artikel, dan zou ik het fijn vinden wanneer je inschrijft op de nieuwsbrief. Na inschrijving ontvang je in de bevestiging een gratis ebook met haakpatronen. Leuk toch?

 

 

 

 

 

*Ter info: in dit artikel staat een link naar Bol.com. Wanneer je via die link ook daadwerkelijk besteld ontvang ik daar een kleine vergoeding over.

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

 • Reply
  Agnes Braakhuis
  19 november 2016 at 19:13

  Mooie site met goede tips en vooral goede recepten. Ik ga morgen de spagettitaart maken

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   21 november 2016 at 17:39

   Hartelijk dank Agnes, ben benieuwd of de spaghettitaart heeft gesmaakt

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.