Schrijven en Redactie

Heilzame roerbakschotel met rijst

Lieve mensen, een poosje terug maakte ik een oosterse groenteschotel al la Paleo en nu heb daar een nog lekkerdere, gezondere en slanke variatie op gemaakt. Als je het vorige recept terugleest denk je misschien: ‘Nog gezonder? Maar die is al zo gezond met al die groenten er in!’ En toch is deze versie nog gezonder, want ik gebruik hier geen voorgesneden groenten en kant en klare boemboe maar snijd alle groenten zelf, waardoor ze veel sappiger en knapperiger smaken en ook de combinatie van Chinese kruiden, zoals kurkuma en gember met hun geneeskrachtige, ontstekingsremmende werking, maken dit gerecht extra heilzaam en gezond. Dit roerbakgerecht is momenteel echt mijn favoriete nummer één en staat daarom ook wekelijks op het menu.

Gezonde roerbakschotel

Wat heb je nodig:

  • 2 a 3 eetlepels sojaolie
  • 1 stukje gember van ca 2 cm fijnsnijden
  • 2 teentjes knoflook fijnsnijden
  • 1 rode peper fijnsnijden
  • 1 grote ui, rood of wit, kleinsnijden
  • 1 gele paprika in blokjes
  • Een bosje lente-ui in plakjes snijden
  • 1 bakje kastanjechampignons in plakjes snijden
  • 1 pot taugé of een bakje verse taugé
  • 1 theelepel mosterdzaadpoeder
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder (ook wel curcuma of geelwortel genoemd)
  • 1 pakje gerookte kip of tofu, of 200 gram verse kipfilet aan blokjes
  • 400 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 1 potje van je favoriete satésaus
  • Kroepoek

oosterse roerbakschotel

Zo maak je de heilzame roerbakschotel:

  1. Bak de gember, peper en knoflook in de verhitte sojaolie kort aan.
  2. Voeg de blokjes kipfilet toe (wanneer je de gerookte kip gebruikt voeg je die later toe) en bak de kip gaar.
  3. Voeg de ui toe en bak glazig.
  4. Voeg de paprika toe en bak even goed aan.
  5. Dan voeg je de champignons toe, even goed roerbakken tot ze zachter worden.
  6. En dan de lente-ui, ook even goed roerbakken.
  7. Als je geen verse kipfilet hebt gebruikt dan kun je nu de gerookte kip of tofu toevoegen.
  8. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer goed door.
  9. Als laatste schep je de taugé erdoor en klaar is de roerbakschotel.

Serveer het met de rijst, een schepje satésaus en kroepoek

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

  • Reply
    Sieneke de Vries
    29 januari 2016 at 16:28

    ik kan helaas niet aanmelden voor e nieuwsbrief omdat ik dat al ben, zou wel graag kans maken op het boek van Sonja

    • Reply
      Janine van der Hulst-Veerman
      2 februari 2016 at 16:33

      Goed dat je het even aangeeft, dan zet ik je op de lijst om mee te loten.

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.