Schrijven en Redactie

Leesrace De jongen op de berg van John Boyne

Uitgeverij de Boekerij organiseerde voor digitale leesclubs een Leesrace. De bedoeling was dat de diverse Facebookgroepen als De Perfecte Buren leesclub, Libelle Leest, Boekenfans! en BoekenVerslinders (en nog een paar Facebookleesclubs) lezers uitnodigden om je op te geven voor de leesrace. Je kon je aanmelden en aangeven met welk team je mee wilde doen. Voor mij werd dat de Perfecte Buren Leesclub en vervolgens duimen of ik werd ingeloot. En ja, tot mijn grote vreugde werd ik ingeloot voor de Leesrace! Op maandagavond om 19.00 uur jl. ontving ik het E-book per mail en begon meteen met lezen. Een spannend idee dat anderen tegelijkertijd het boek lazen en dan ook nog zo snel mogelijk. Via Messenger hielden we elkaar op de hoogte van onze vorderingen en moedigden we elkaar aan.

IMG_20151026_212638

Ik hoopte natuurlijk dat ik ‘De jongen op de berg’ dezelfde avond nog uit zou hebben, maar rond een uur of elf begon Klaas Vaak roet in het eten te gooien en moest ik helaas afsluiten. De volgende ochtend begon ik meteen weer met lezen en in de middag las ik ‘De jongen op de berg’ uit. Vervolgens vulde ik middels een link controlevragen in, schreef een korte review en zond in. En toen heel hard duimen of we met ons team op tijd over de finish waren.

We hadden net niet gewonnen, maar werden wel tweede en dat betekende een Boekerij-eboekenpakket t.w.v. €25,- voor elk teamlid. Wow! Ik wist niet eens dat er nog een tweede prijs te verdienen viel, dus de verrassing was groot.

Zoals je weet schrijf ik geen reviews van boeken meer op dit blog, maar ik kan me voorstellen wat voor review ik dan geschreven heb voor de inzending. Daarom zet ik die hier toch voor je neer. Mocht je interesse krijgen in het boek, –no need to say dat dit verhaal echt een aanrader is om te lezen-, zet ik er ook even een link bij met een kortingsbon voor de papieren versie van het boek.

De recensie:

‘De jongen op de berg’ is een indringend verhaal over de Tweede Wereldoorlog met schokkende gebeurtenissen die telkens in mate toenemen. Verbazingwekkend hoe een onschuldig kind met in aanleg een goed hart, toch zo geïndoctrineerd kan worden door mensen en macht. De verhaallijn is goed te volgen met een bijzondere wending in het laatste hoofdstuk. Het verhaal is in chronologische scènes geschreven en ik kreeg daarbij regelmatig het gevoel of ik een filmscript las. De eerste paar bladzijden moest ik wel even wennen aan de schrijfstijl, maar daarna werd ik diep het verhaal ingezogen.

De link voor de kortingsbon: http://www.boekerij.nl/nl/p5626480658509/kortingsbon-voor-de-jongen-op-de-berg.html

Rest mij nog om De Perfecte Buren Leesclub hartelijk te bedanken voor de ondersteuning, de aanmoedigingen en het fijne onderlinge contact met de teamleden en natuurlijk ook heel veel dank aan uitgeverij de Boekerij die deze bijzondere actie op touw heeft gezet.

En nu ga ik me buigen over de volgende uitdaging: Instaswap! Daarover zal ik binnenkort ook op mijn blog berichten en ook over een groots schrijfevent. So keep in touch!

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

 • Reply
  Patrice
  28 oktober 2015 at 16:37

  Het was inderdaad echt een leuke ervaring Janine! En wat hebben we ook gelachen in de chat. Graag tot een volgende keer!! Patrice-team De Perfecte Buren

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   28 oktober 2015 at 16:46

   Dank je wel voor je reactie Patrice. Lief!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.