Schrijven en Redactie

Top 10 boek- en lezersrecensenten met eigen boekenblog

Sta jij er tussen?

Een poosje terug vroeg ik in de facebookgroepen BoekenVerslinders en Boekenfans! wie de lezers de beste boekrecensenten vonden en waarom. Met hun inbreng heb ik een top tien van boekrecensenten met een eigen boekenblog samengesteld. Volgens mij een heel handig lijstje voor schrijvers en uitgevers die hun boeken onder de aandacht willen brengen. Hieronder lees je in willekeurige volgorde het gevarieerde overzicht van de boek- en lezersrecensenten top 10.

 1. Mieke Schepens is actief in vele boekcommunity’ s en leest veel vooruit voor uitgeverijen. Ook houd zij een eigen boekenblog bij op Graag Gelezen. Zij post daar dagelijks een nieuw artikel waarbij ze onderscheid maakt tussen gelezen, nog te lezen en winacties. Mieke leest alle genres en plaatst sinds september 2013 boekrecensies op haar blog. Wil je jouw boek door haar laten recenseren, kun je hier contact met haar opnemen.
 2. Shyama Hopman is actief op haar eigen boekenblog Shyama in Boekenland. Zij bezoekt regelmatig boekpresentaties om de auteurs te ontmoeten. Haar favoriete genre is literatuur en dan in het bijzonder literaire thrillers. Wil je jouw boek door haar laten recenseren, kun je hier contact met haar opnemen.
 3. Mathilde Talens schrijft niet alleen zelf recensies over kinder- en jeugdboeken, maar plaatst ook lezersrecensies van derden. Kinderen kunnen aan de hand van het beantwoorden van vragen op haar blog Ik vind lezen leuk hun eigen recensie inzenden. Mathilde zorgt er voor dat deze recensie dan op haar website verschijnt. Zo komen vele genres en boeken aan bod. Ook meedoen? Klik daarvoor hier.
 4. Ingrid Poisson schrijft op haar blog Boeklovers alles wat met boeken te maken heeft zoals recensies, leesfragmenten, boektrailers, auteurs die zij graag in de spotlight zet en winacties. Ook kun je zelf een lezersrecensie plaatsen op haar blog.
 5. Connie Flipse leest graag thrillers, fantasy en romans maar op haar blog Connie’ s Boekenblog lees je recensies van alle genres. Connie heeft zelfs voor haar blog een app ontwikkeld die voor de meeste smartphones is te downloaden. Kijk hier voor het overzicht.
 6. Hanneke Tinor-Centi richt zich voornamelijk op non-fictie als managementboeken, zelfhulpboeken en autobiografieën. Ze noemt zichzelf een communicatieprofessional, en is werkzaam als Communicatiemanager bij Personal Car Lease in Amsterdam. Op haar blog Books and Thoughts, plaatst ze niet alleen recensies, maar ook foto’s en blogberichten.
 7. Nakita P. Veltman boekblogt nog heel kort, maar is wel in deze korte periode al wel heel erg populair geworden. Ze krijgt enorm veel reacties op haar posts. Nakita is gek op draken, dus leest ze daar ook graag boeken over. Maar je vindt recensies in alle genres op haar blog Nakita’s Library. Haar blog heeft een hele mooie en rustige lay-out.
 8. Tazzy (of eigenlijk Natasja) Jeninga, houdt voornamelijk van horror en fantasyboeken. Ze heeft naast haar blog ook een facebookgroep dat al meer dan 1000 leden telt. Er staat een winactie uit bij de 1100 leden. Op haar blog Ik hou van horror, fantasy en spanning lees je in alle genres boekrecensies
 9. Marjolein Mous is communicatiestudente. het bijzondere van Marjolein Mous is dat zij dyslectisch is, maar nadat ze Schaduwzuster van Simone van der Vlugt las, ontstond de passie voor het lezen. Haar blog heet Serendipity Books.
 10. En last but not least: De Perfecte Buren Leesclub. Dit blog wordt onderhouden door een groep van vijf vrouwen te weten Patrice, Brigitta, Nancy, Bianca en Karin. Zij zorgen er voor dat de lezersrecensies worden geplaatst. Zij hebben ook een facebookgroep waar lezers hun leeservaringen kunnen delen: https://www.facebook.com/groups/deperfecteburen/. En dit is hun website http://perfecteburenleesclub.blogspot.nl/

Ik heb ongetwijfeld lezers met persoonlijke boekenblogs en hun volgers tekort gedaan. Vind je dat je ook in deze lijst had moeten staan, dan mag je dat in een reactie op dit artikel laten weten. Zo wordt jouw favoriete boekenblog toch een beetje aan het lijstje toegevoegd.

Je zult je waarschijnlijk afvragen waarom iemand die ook boekrecensies op haar blog plaatst andere boeken- en lezersblogs in het zonnetje zet. Dat zal ik je uitleggen. Ik wil me voortaan graag richten op het schrijven. Er gaat veel tijd zitten in het schrijven van boekrecensies en die kostbare tijd besteed ik voortaan aan het schrijven van proza. Met deze blogpost sluit ik de recensieperiode af. Lieve Hart! wordt dus mijn auteursblog, met proza, belevenissen en zo nu en dan een overheerlijk recept of een kunstig DIY-projectje.

Zou het leuk vinden wanneer je de FB pagina van Lieve Hart liked.

*De foto bij dit artikel is afkomstig van de FB pagina van National Book Store

BewarenBewaren

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

13 Comments

 • Reply
  Ingrid
  2 september 2015 at 14:30

  Hartelijk bedankt voor deze mooie blog en de vermelding van Boeklovers 🙂

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   2 september 2015 at 15:03

   Graag gedaan Ingrid, het is je van harte gegund!

 • Reply
  Mieke Schepens
  2 september 2015 at 15:55

  Wat een ontzettend mooie blog en lief dat ook ik vermeld ben. Warme groet 🙂

 • Reply
  Gerrianne
  2 september 2015 at 16:32

  Leuk lijstje 🙂

  Ik heb schrijf ook recensies op leesdan.blogspot.nl

  Groetjes, Gerrianne

 • Reply
  Shyama Hopman
  2 september 2015 at 16:36

  Hartelijk dank voor de vermelding, bijzonder fijn om tussen je top tien te mogen staan!
  Groetjes,
  Shyama in Boekenland

 • Reply
  Anja
  2 september 2015 at 17:32

  Oeps, dus te weinig tijd door gebracht op de groepen de laatste tijd, anders had ik een kansje gemaakt om op dit lijstje te komen. * shame on me*
  Iedergeval wel super om een paar leuke blogvriendinnen wel op het lijstje terug te vinden!

  Voor wie nieuwsgierig is naar mijn blog:
  http://www.FollowMeMove.com
  of http://www.FollowMeMove.wordpress.com

  Doe even beiden om dat het net overgaat naar . com en het niet altijd even goed gaat tussen door 😛

  Iedergeval iedereen succes met de recensies en Janine veel succes met het ‘gewone’ schrijven!

 • Reply
  Tazzy
  2 september 2015 at 17:50

  Bedankt!!!!!
  En ik kijk er naar uit om meer van jou te lezen. Lieve Hart! Is een mooi verhaal!

 • Reply
  Mathilde
  2 september 2015 at 18:13

  Wat leuk dat ik in deze top 10 sta! Kom vooral eens langs op mijn website 🙂

 • Reply
  Christine
  2 september 2015 at 18:32

  Ik heb van Tazzy en De Perfecte Leesburen Leesclub al een recensie gehad. Zeer tevreden van :-). Ik ontbreek er dan nog 8 :-).

 • Reply
  Thrillerlovers
  3 september 2015 at 12:52

  Op thrillergebied de beste uiteraard vergeten 😉

  https://thrillerlovers.wordpress.com/ en de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/Thrillerlovers/ met 2500+ leden

 • Reply
  Patrice
  3 september 2015 at 17:21

  Wat een eer om hier tussen te staan. We zijn pas ruim anderhalf jaar bezig en nu al zoveel leden en erkenning. Zonder de gunfactor van de uitgevers en auteurs maak je als blogger geen schijn van kans. We hopen nog heel lang met dit team en onze vaste recensenten mensen aan het lezen te krijgen én houden. Dank je wel Lieve voor dit mooi initiatief en heel veel succes gewenst!

  Hartelijke groet,
  Patrice – Team De Perfecte Buren

 • Reply
  Sonja
  22 maart 2016 at 09:37

  Misschien vind je mijn boekenblog wat? 🙂
  Groetjes,
  Sonja

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.