Schrijven en Redactie

Toen ik je zag, Isa Hoes

Al sinds het allereerste begin kijk ik naar Goede Tijden Slechte Tijden en heb dus ook Antonie Kamerling als Peter Kelder en Isa Hoes als de grappige Myriam van der Pol zien spelen. Twee zeer getalenteerde mensen die na hun acteerdebuut in Goede Tijden Slechte Tijden vele verschillende soorten rollen op zich hebben genomen. Antonie Kamerling is ook muziek gaan maken, waaronder het welbekende liedje ‘Toen ik je zag’ uit de film All Stars

toen ik je zag

Ik kan het me nog goed herinneren toen ik in oktober 2010 hoorde dat Antonie Kamerling besloten had uit het leven te stappen. Een jaar daarvoor had ik hem op TV nog vol passie de toekomstige K3 vervangers een workshop acteren zien geven.

Ik was op mijn werk en mijn collega, die tegenover me zat en af en toe naar nu.nl surfte zei ineens dat Antonie Kamerling was overleden. Ik schrok enorm het was alsof al het bloed uit mijn lichaam wegtrok. Nog zo jong, getrouwd met Isa en twee jonge kinderen. Ik begreep helemaal niets van het feit dat hij zelfmoord had gepleegd en probeerde het nieuws te volgen om te weten te komen wat er zich precies had afgespeeld. Maar er kwam niet veel over naar buiten. En dat moet je ook respecteren. Verbaasd was ik daarom ook toen ik in 2013 hoorde dat Isa Hoes een boek over haar leven met hem had geschreven. Vanaf dat moment kwam dit boek om mijn ‘wil ik lezen’ lijst.

Ik had de nieuwe editie met voorwoord door Isa Hoes gekocht en wilde het juiste moment kiezen om het te gaan lezen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Ik had eerst Paaz en Up van Myrthe van der Meer gelezen, een verhaal over een vrouw met manische depressie. Meteen daar achteraan las ik ‘Toen ik je zag’. Het was een heftige combinatie zo, maar wel de juiste. In alle drie de boeken wordt beschreven hoe ongrijpbaar deze geestelijke ziekte is. Dat het zulke mooie getalenteerde mensen zo verschrikkelijk treitert en dat het zo verschrikkelijk moeilijk is voor hen om zich bloot te geven en voor de naasten om het te herkennen, laat staan het te begrijpen. Toen ik je zag, heb ik in twee avonden uitgelezen. Isa Hoes heeft eerlijk, openhartig en op haar eigen pakkende wijze vertelt over haar leven met Antonie Kamerling. Hoewel Isa Hoes geen literair schrijfster is, heeft ze me wel van begin tot eind ademloos weten te boeien. Haar verhaal heeft diepe indruk op mij gemaakt. Een waargebeurd verhaal dat wanneer je het uit hebt echt even in je hoofd blijft zitten.

Samenvatting Toen ik je zag

Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.

Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.

De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Over de schrijfster

Isa Hoes (1967) is toneel-, film-, televisie- en stemactrice en scenarioschrijfster. Zij volgde de Toneelacademie van Maastricht en speelde onder andere in De Minnaar, Nachtmoeder, Volmaakt geluk en Verlies, naar het boek van Nicci French. Isa Hoes werd bij het grote publiek bekend door haar rol van Myriam in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Zij speelde ook in Medisch Centrum West, Vrouwenvleugel, All Stars – De serie, Windkracht 10 en Rozengeur & Wodka Lime. Samen met Barry Atsma schreef zij Doordraven en overeind blijven.

Toen ik je zag

278 pagina’s

ISBN 9789047203148

Isa Hoes schreef ook

Doordraven en overeind blijven

Kompas

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.