Schrijven en Redactie

Valentijn leest romantische boeken

Nog twee nachtjes slapen en dan is het alweer Valentijn. Een leuke gelegenheid om jullie te vertellen over twee heel romantische boeken die je ook nog het ultieme vakantiegevoel geven. Deze boeken heb ik tijdens de vakanties in Zuid Tirol gekocht. Het eerste boek viel me op vanwege de cover. Die beloofde al veel romantiek. En als echte Zuid-tirol-fan begreep ik de titel ook heel goed: Liebe und Marillenknödel. Als je ooit in Zuid Tirol bent geweest, dan heb je ze vast en zeker een keer gegeten. Ik kocht het boek in de stad van Sissi: Meran bij de Athesia Boekhandel.

Het tweede boek, Der Sommer der Blaubeeren, zag ik als advertentie van een boekhandel in de Dolomiten krant. Het was even een speurtocht in de Athesia boekenwinkel in Schlanders, zelfs de verkoopster vond Der Sommer der Blaubeeren niet direct, terwijl volgens het systeem (btw ik heb iets tegen het woord systeem) een aantal exemplaren in de winkel moesten liggen. En dat lagen ze ook. Verstopt onder een ander boek.

liebe und marillenknodel

 

Liebe und Marillenknödel is geschreven door Emma Sternberg. Het verhaal gaat over de in Hamburg woonachtige 33-jarige Sophie. In 24 uur tijd verliest ze haar baan als proeflezer bij een uitgeverij die zelfhulpboeken uitgeeft. Ook de relatie met haar vriend loopt op de klippen en tot overmaat van ramp sterft haar allerliefste tante Johanna. Sophie erft het Pension van tante Johanna in de Tiroler Alpen, een mooie kans voor een nieuwe start. Maar als Sophie na veel omhaal op de idyllische plek aankomt, treft ze een pension zonder gasten aan en laat zelfs het personeel haar in de steek. Ze vindt het recept van tante Johanna’s Marillenknödels en probeert die zelf te maken. Maar ook dat mislukt. Als Sophie bijna wil opgeven, vindt ze een nieuwe chef-kok die bereid is om de ontstane wanorde in de keuken te reorganiseren.

Emma Sternberg vertelt het verhaal met heel veel humor en romantiek. Het leest vlot weg en aan het eind wordt het ook even spannend.

Emma Sternberg werd in 1979 in Hamburg geboren. Na acht semesters medische wetenschap kreeg ze een baan bij de radio. Het proefschrift heeft ze nooit afgemaakt wat ze zelfs nu nog een beetje jammer vindt. Liebe und Marillenknödel is haar eerste roman.

ISBN: 978-3-453-40910-1

400 pagina’s

Liebe und Marillenknödel
Liebe und Marillenknödel
Roman
€11,99
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Het boek is op dit moment alleen in de Duitse taal verkrijgbaar.

 

Der Sommer der Blaubeeren

der sommer der blaubeeren

 

Der Sommer der Blaubeeren vertelt het verhaal van de New Yorkse advocate Ellen Branford. Vlak voordat ze in het huwelijksbootje stapt sterft haar oma. Kort voor haar oma sterft vraagt zij aan Ellen om een belangrijke brief te brengen bij een oude geliefde die in het kleine kustplaats Beacon woont. Ze reist af naar Beacon en wil de brief persoonlijk overhandigen. Ze stopt de brief in een envelop van het advocatenkantoor. Ze boekt een kamer in een bijzonder hotel in Beacon, waar de wifi alleen in de badkamer werkt. Ellen ontmoet de neef van de oude geliefde van haar oma. En dan ontstaan er twijfels. Twijfels over haar luxueuze leven als advocaat in New York en twijfels over de liefde voor haar aanstaande man. Want neef Roy wekt bijzondere gevoelens bij haar op.

Het boek heeft veel humor waarin de gedachtesprongen van Ellen heel herkenbaar zijn. Ik heb het boek in een zucht uitgelezen. Romantiek ten top.

De schrijfster Mary Simses studeerde Journalistiek en Rechten, werk als advocaat en legde zich in haar vrije tijd op het schrijven toe. Ze publiceerde een aantal korte verhalen voordat ze haar eerste roman Der Sommer der Blaubeeren schreef. Mary Simses woont met haar dochter en man in Zuid Florida waar ze samen met haar man een advocatenkantoor heeft.

ISBN: 9783442382170
416 pagina’s

Der Sommer der Blaubeeren
Der Sommer der Blaubeeren
Roman
Score 0.0 van 5 sterren.
€10,99
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Het boek is beschikbaar in de talen: Engels, Duits, Italiaans en Spaans

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.