Schrijven en Redactie

Lieve Hart voor pasta met champignonroomsaus

Follow my blog with Bloglovin

 

pasta met champignonsaus 2 met logo lieve hart

Dit gerecht smaakt nog lekkerder dan dat het er al uitziet. Het liefst kook ik zonder recept en met de ingrediënten die ik al in huis heb. Zo onstaan meestal de heerlijkste gerechten, maar soms mislukt er ook wel iets hoor! Ik ben een fan van de koks van 24Kitchen en van Caspar Bürgi van Koffietijd. Zij inspireren me tot het bedenken en maken van nieuwe gerechten.

Zo werd ik dus geïnspireerd om een zomers recept op zijn winters te bereiden. Het resultaat: een volle romige verwarmende champignonsmaak.

Zo heb ik de pasta met champignonroomsaus bereidt:

  • Kook in een aparte pan de pasta naar keuze
  • Bak in een hoge koekenpan of braadpan een gesnipperde rode ui glazig in Croma Vloeibaar
  • Een in stukjes gesneden groene paprika toevoegen en even flink aanbakken
  • Voeg er dan 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak even mee
  • Een bakje trostomaatjes, die je stuk voor stuk even insnijdt, erdoor roeren
  • Verkruimel er een peterselie kruidenblokje over en roer goed door tot het is versmolten
  • Doe hetzelfde met een kwart kippenbouillonblokje
  • Vervolgens 1 deciliter water
  • en 250 ml kant en klare bechamelsaus erdoor roeren
  • Laat alles een minuut of tien lekker pruttelen totdat het gaar is
  • Je kunt de saus apart serveren of de pasta door de saus roeren voordat je opschept
  • Lekker met vis uit de oven, bijvoorbeeld Fish cuisine Italiano van Iglo

Buon appetito!

En? Heb ik jou nu geïnspireerd voor een nieuw recept? Hoe zou jij dit recept bereiden?

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.