Schrijven en Redactie

Blue Monday

Blue Monday

De derde maandag in het nieuwe jaar staat bekend als Blue Monday. Naar het schijnt is het de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, de zomervakantie ligt nog mijlenver voor ons en het banksaldo heeft zijn minimum bereikt. Ook het weer werkt niet mee. De waterige kilte dringt tot in je diepste vezels en de grijze lucht stemt je somber.

 

Voor mij begint het Blue Monday gevoel in de maand november dat tot halverwege of eind december duurt. En juist op 1 januari verandert mijn droevige stemming in een flow. Ik bulk van de energie en de ideeën. Eerlijk is eerlijk: dit nieuwe blog Lieve Hart is er debet aan. Maar ook het stellen van nieuwe doelen in 2015 heeft me gevrijwaard van het Blue Monday-gevoel. Bovendien staan er voor het komende jaar leuke uitjes en vakantiebestemmingen op de agenda.

De uitjes combineren we met gebruik van de museumjaarkaart, die we voor de derde keer op rij hebben verlengd. De museumjaarkaart is echt een aanrader. Het geeft je die stok achter de deur om de musea die op je lijstje staan eens echt te gaan bezoeken. Een gouden tip voor musea in Amsterdam: ga op zondag. Op zondag kun je namelijk in Amsterdam de auto gratis parkeren in een van de vele zijstraten.

Onze vakantiebestemming staat ook al vast. Eerlijk gezegd staat die bestemming al sinds 1997 vast. Echt als ik voor die tijd iemand hoorde over twintig jaar achtereen naar dezelfde vakantiebestemming gaan, ging ik gillend naar huis. Maar ik werd net als mijn man verliefd op Zuid Tirol. De natuur, de drie- en vierduizenders, de mensen en het heerlijke klimaat blijven ons trekken. Onze kinderen waren toen nog klein, maar nu alledrie volwassen en ook zij kiezen voor een vakantiebestemming in Zuid Tirol.

En met deze vooruitzichten verdwijnt het Blue Monday gevoel toch als sneeuw voor de zon?

Heb jij last van het Blue Monday-gevoel? En zo ja, wat doe jij tegen het Blue Monday-gevoel?

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.